Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Στροβιλιζόμενος Μπετατζής 2: Son of Betatzis


-Baba, mporw na paixw me to organo mou?
-Πάλι θα παίζεις με την καραμούζα ρε φλώρε? απάντησε ο Τέλης βρίζοντας από μέσα του την ώρα και τη στιγμή που πήδηξε πριν από 25 χρόνια τη Σουλτάνα χωρίς προφυλακτικό.
Το αγόρι έσκυψε για να αποφύγει τη στροβιλιζόμενη σφαλιάρα κι έτρεξε στο δωμάτιό του.
- Egw 8a synexizw na to paizw k 8a ginw megalos kallitexnhs kapoia mera!
- Μη συγχίζεις τον πατέρα σου! Κωλόπαιδο! φώναξε και η Σουλτάνα μπαίνοντας στο δωμάτιο και σκουπίζοντας τα χέρια της στην ποδιά της κουζίνας.
-Mhn ta les paidaki mou auta ston patera sou,den katalavainei apo texnes kai tetoia, eipe h Soultana psi8yrista sto gio ths.
-Κανένας δε με καταλαβαίνει... ψιθύρισε ο Τίμος από το Τιμολέων και σκυφτός πήρε την τρομπέτα του και κλείστηκε στο δωμάτιο του.
Όπως ακουμπούσε το όργανο στο στόμα ακούστηκε από μέσα η φωνή του πατέρα του ("Σουλτάναααα! Πιάσε μια μπύρα!!") πληγώνοντας τα ευαίσθητα μουσικά αυτιά του.
-Opws erxesai anoikse k radiofwno na akoustei k ligh poiotikh mousikh se ayto kwlospito epitelous to kerato mou mesa, garikse o Telhs.
Τότε ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα για τον Τιμολέωντα αφού ποιότητα για τον Τέλη ήταν ο Derti FM και το άσμα "τη μπετονιέρα μην την περιφρονάς, αυτή σου δίνει για να φας"...
O timos ekleise thn porta sta moutra ths manas tou kai prospa8hse na sygkentrw8ei s'auto pou hxere na kanei kalytera:sto xysimo!
Μόνο που στα μάτια του Τίμου αυτό που έκανε δεν ήταν ξύσιμο, αλλά τέχνη υψίστης μόρφης, το νέο κύμα της ελληνικής τζαζ σκηνής.
Κοίταξε την αφίσα του Miles Davis με απελπισία και μουρμούρισε: "κανείς δεν με καταλαβαίνει, κανείς δεν εκτιμά το ταλέντο μου, είμαι τόσο μόνος... πόσο θέλω να ανοίξω τα φτερά μου και να διαπρέψω στη μουσική, είναι η ζωή μου, το αίμα που κυλά στις φλέβες μου... κι αυτός ο αγροίκος ο πατέρας μου δεν θα το καταλάβει ποτέ...".
- Pote 8a vrw ena kalo koritsi me koultoura k paideia na tairiazoume k na me katalavainei, ax ax!!! Αλλά μέχρι στιγμής ο Τίμος είχε σταθεί άτυχος, καμία κοπέλα δεν είχε βρεθεί να εκτιμήσει τον εσωτερικό του κόσμο, να τον κάνει να νοιώσει ευτυχισμένος, να του δώσει την αγάπη που του άξιζε... Oxi oti eftaige autos vevaia, pws 8a mporouse na kanei kati la8os enas antras san ton Timo? Είχε αρχίσει να πιστεύει ότι δεν θα έβρισκε πότε κάποια τόσο εκλεπτυσμένη που να της άρεσε ο Thelonious Monk όσο και σ' εκείνον.

Συνεχίζεται...


(Αυτη τη φορά η συγγραφικη ομάδα έχει επεκταθεί.Στο project συμμετέχουν η γράφουσα(μαύρα γράμματα) και οι abbax(κόκκινο),griniara(μπλε),witch-marlen(πράσινο) kai deadendmind(ροζ-μωβ).